Pojetí lásky

Náhodné vztahy. Vztahy na jednu noc. Co nám to přináší do života? Nejsou to spíše jen bolestná rána, když se probudíme a pak vzpomínáme “co jsme to vlastně udělali”? K čemu tyto zkušenosti?

Tyto vztahy pramení z neochoty přiznat si tu skutečnost, že „nic, než láska na světě není“. Tedy, i když zažíváte takovéto vztahy, jsou to vztahy, vedoucí vás na cestě k poznání – že „nic, než láska na světě není.“

Proto, ač se děje, co se děje … vše je láskou. Jen formu – prožitek lásky – si určujete vy sami.  Je to na vás, jakou formu lásky si přejete zažívat. Pokud si přejete zažívat lásku tělesnou, lásku příhodnou pro jeden okamžik … jakoukoliv formu lásky – je to jen na vás.

TO NEDOSTATEK PROŽITKU LÁSKY UVNITŘ SVÉHO SRDCE NUTÍ VÁS PROŽÍVAT LÁSKU V TĚCHTO PODOBÁCH ZNOVA A ZNOVA.

Jakmile si uvědomíte, že lásku v srdci nemůžete ničím nahradit, žádným tělesným prožitkem, žádným rychlým uspokojením, pak teprve poznáte, že láska je a láskou zůstává jen tím, co ze srdce – čistého prožitku srdce – pramení. Pouze láska prožívaná na těchto pocitech vám může dát to, po čem tolik toužíte – prožitek čisté lásky k sobě sama. Skrze tento prožitek můžete prožít i lásku k druhému člověku – skrze prožitek lásky k sobě sama – prožijete to, po čem toužíte – ČISTÝ LÁSKY CIT!

Nejde o to zpochybnit to, co prožíváte – uspokojení tělesných potřeb, okamžiky napětí, naděje … To vše je součástí vašich prožitků. Ovšem to, po čem skutečně toužíte, je právě tento čistý lásky cit k sobě sama, jenž sdílíte v čistotě srdce k druhému člověku.

To je to, co čem všichni lidé ze srdce toužíte a proto také hledáte uspokojení v rychlých vztazích – dostanete však pouze kapičku toho, co můžete skutečně dostat, pokud budete prožívat skutečnou  – plnou – lásku k sobě i k druhému člověku.

To se nazývá čistou láskou – MILUJI SEBE SAMA STEJNĚ, JAKO JEHO/JI!

A tak to je milí přátelé. Tak to je!

Úryvek z připravované knihy: Láska partnerská – pokračování knihy “Láska srdce”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru